Werkwijze

FSC kleinORGA bouw heeft in de talrijke projecten waarin wij als bouwer samenwerkte met ecologische architecten uitgebreide kennis en praktijkervaring opgedaan met ecologische bouwmethoden en het toepassen van biobased materialen. Omdat we het niet alleen zeggen maar ook echt doen is ORGA bouw officieel FSC® gecertificeerd en gebruiken we alleen verantwoord gekapt hout bijvoorkeur uit Nederlandse of Europese bossen.

Vakkennis, klantgerichtheid en innovatie vormen de kern van de bedrijfsfilosofie en werkwijze van ORGA bouw

Werkwijze hangend skelet kleinBij ORGA bouw vertaalt het maatschappelijk verantwoordelijke ondernemen zich in het realiseren van gebouwen die toekomstbestendig zijn. Het is de ambitie van ORGA bouw om te laten zien dat het in de bouwwereld anders kan en moet. Een betere manier van bouwen door gebruik te maken van hoogwaardige ecologische materialen en alternatieve bouwmethoden. Innovatie en het delen van kennis is hierbij de sleutel.

Werkwijze scouting kleinOm de klant zo efficiënt mogelijk van dienst te kunnen zijn is de aanpak van ORGA bouw er op gericht verspilling van tijd en energie te voorkomen. Een eerste stap is goed overleg en een zorgvuldige planning aan het begin van het bouwtraject. De integrale benadering van de Groene Bouwketen is hierbij van grote waarde. Bij een bouwproject kunnen onverwachte gebeurtenissen altijd een kink in de kabel vormen. Het is zaak om daar snel en direct op te reageren en daarom hanteert ORGA bouw altijd korte communicatielijnen met alle betrokken partijen.

Werkwijze houtdak kleinDuurzaam en ecologisch bouwen resulteert naast een toekomstbestendig gebouw ook in een bouwwijze die goed is voor mens en milieu. Het is aan de bouwer om qua gebruikte technieken en materialen tijdens de bouw rekening te houden met de duurzaamheid. En dit is nu juist waar ORGA bouw in gespecialiseerd is. Voor ieder individueel project worden de meest geschikte ecologische materialen en methodes geselecteerd.