Patrick Schreven deelt zijn visie over bouwen met biobased materialen tijdens het Biobased (R)evolution congres

Patrick Schreven deelt zijn visie over bouwen met biobased materialen op 12 mei tijdens de parallelsessies van het congres The Biobased (R)evolution. Dit congres wordt georganiseerd door het vakblad Stedebouw & Architectuur en het Centre of Expertise Biobased Economy van Avans Hogeschool.

Tijdens het congres is er een plenaire programma, bestaande uit best practices en keynotes, en er zijn twee rondes parallelsessies. Daarnaast is er een expositie van biobased materialen te bewonderen. Het congres vormt de afsluiting van het internationale event Ecoweek. Gedurende de week gaan 150 studenten uit de hele wereld op verschillende locaties in Tilburg aan de slag met biobased bouwen. Studenten presenteren tijdens het congres in pitches van enkele minuten hun projecten.

Amsterdam, 14 april 2016. Minister Kamp opent Biobased Huis op Innovation Expo 2016.

De toekomst is biobased. “Het is allang geen vraag meer of we de overstap gaan maken. Je kunt alleen nog redetwisten over wanneer het gaat gebeuren. De transitie naar biobased gaat gewoon gebeuren. Er is geen andere weg. Er komen ieder jaar 72 miljoen wereldbewoners bij. Die hebben allemaal huizen nodig. Dat gaan we niet redden met eindige bouwmaterialen. De bouwsector is een grondstof verslindende bedrijfstak die niet langer om biobased heen kan. Het is hét alternatief voor eindige grondstoffen.” Om de transitie naar mainstream te versnellen heeft Schreven samen met partners van de demowoning het platform EcoBouw Nederland opgericht. Alleen door samen te werken kunnen we een (r)evolutie veroorzaken.

Meer informatie en aanmelden

Wilt u meer informatie over het congres of u aanmelden, kijk dan op de officiële website van The Biobased (R)evolution.

Tags: , , , , , , , , , ,