Passief bouwen

In het streven naar een duurzame samenleving probeert ORGA bouw niet alleen het gebruik van kunstmatige materialen terug te brengen maar ook het uiteindelijke energieverbruik te beperken. Dat wordt passief bouwen genoemd.

Passief bouwen 3

Energieneutraal en passief bouwen levert een zo energiezuinig mogelijk gebouw op

Zuinig zijn met energie

Passief bouwen wil zeggen dat het energiegebruik van een gebouw teruggebracht wordt naar een maximum van 15 kWh/m2 per jaar. Deze vrij nieuwe manier van bouwen zorgt er dus voor dat het gebruik van energie voor de verwarming of koeling van uw huis tot een minimum beperkt wordt en beperkt blijft. Deze manier van bouwen is niet alleen geschikt voor het bouwen van een nieuw huis, het is zeker ook mogelijk om passieve maatregelen te treffen en door te voeren in uw bestaande huis. Verder worden tegenwoordig vaak overheidsgebouwen, zoals kantoren en scholen ontworpen met de nieuwste technologieën omtrent passief bouwen.

Passief bouwen 2

Maatwerk

Onze kennis van de ontwerpeisen en beschikbare maatregelen voor passief bouwen stelt ons in staat voor ieder specifiek gebouw de meest geschikte energiebesparende aanpak te selecteren. Een simpele maatregel is gebouw zo te oriënteren dat het optimaal gebruik maakt van de passieve energie van de zon. Vaak is er een combinatie van verschillende maatregelen nodig mode bouw van een passief huis tot een succes brengen.

Passief bouwen 1

Isoleren

Vanzelfsprekend is goede isolatie essentieel om het energieverbruik van een gebouw te minimaliseren. Met het toepassen van technieken als natuurlijk isolatiemateriaal, passiefkozijnen en driedubbel glaswerk kan veel winst worden geboekt. Om energieverlies te voorkomen is een grote nauwkeurigheid bij het uitvoeren van de aansluitingen echter minstens zo belangrijk. Om dit te garanderen hanteert ORGA Bouw een zorgvuldige planning en korte communicatielijnen.

Passief bouwen 4