ORGA architect

Print

Modern ecologisch architectenbureau ORGA architect is ervan overtuigd dat ecologisch en biobased bouwen de toekomst is. Energieleverende gebouwen, gebouwd van natuurlijke materialen uit hernieuwbare bronnen die volledig passen in een circulaire economie.

Charles Darwin heeft ons laten zien hoe de natuur door de evolutie steeds effectiever en economischer heeft leren bouwen. In zekere zin maakt het evolutieproces van de natuur de ultieme architect en ORGA architect past die kennis toe in de bouwkunst. Gebruik maken van natuurlijke, milieuvriendelijke en gezonde materialen is een logisch gevolg van deze opvatting.

ORGA architect houten woonhuis

Zo kan een dampopen houtskeletgebouw ‘ademen’ wat zorgt voor een natuurlijke regulatie van temperaturen en vocht. Het resulteert in een gezond binnenklimaat vrij van schadelijke stofdeeltjes, lijmen en andere chemische materialen. Zo wordt een prettige en gezonde leef- en werkomgeving gecreëerd.

ORGA architect tandarts

  • Eigentijdse biobased architectuur
  • Duurzame monumentenrestauratie
  • Exclusieve ontwerpen in natuurlijke materialen
  • Slimme low tech oplossingen waar mogelijk en high tech wanneer nodig
  • Gezond en comfortabel wonen en werken
  • Bottom-up bouwen: ontwerpen komen tot stand in co-creatie met de opdrachtgever

158 Woonark 02

Het is bij ORGA mogelijk om in een vroeg stadium te kiezen voor een bouwteam. De opdrachtgever en aannemer zit dan in een vroeg stadium aan tafel om mee te denken.  De directe communicatie voorkomt vertragingen en onzorgvuldigheden wat veel kosten en kopzorgen scheelt.

ORGA architect parkwoning

Er wordt intensief samengewerkt met ORGA bouw, de eerste groene bouwer van Nederland. Zo zijn we er zeker van dat de nodige kennis en ervaring van het natuurlijk bouwen bij de uitvoerende partijen aanwezig is. Deze samenwerking heeft veel voordelen maar blijft optioneel. De uiteindelijke keuze voor de aannemer wordt uiteindelijk door opdrachtgever en ontwerpteam samen genomen, eventueel via aanbesteding.

ORGA architect bijgebouw

 

ORGA architect Daan Bruggink

Founder en architect Daan Bruggink

ORGA architect Guus Degen

Junior architect Guus Degen

ORGA architect Steven van Leeuwen

Junior architect Steven van Leeuwen

ORGA architect Gijs Bruggink

Bureau manager Gijs Bruggink