Opdrachtgevers

Zelf een nieuw huis of kantoor bouwen is voor een opdrachtgever een hele onderneming. Er komt nu eenmaal veel kijken bij een bouwproject. Opdrachtgevers willen uiteraard invloed hebben over hun project maar hebben vaak beperkte tijd om er mee bezig te zijn. In een project van ORGA bouw zijn de opdrachtgevers bij alle fasen van het bouwtraject betrokken maar hoeven echter alleen hun voorkeuren uit te spreken. Vervolgens kunnen zij voorzien van de juiste informatie onderbouwde keuzes maken.

Opdrachtgever 5 klein

ORGA bouw voorziet de opdrachtgevers van vakkundig advies zodat zij volledig ingelicht kunnen meedenken en beslissen.

Opdrachtgever 2 kleinORGA bouw kiest met overtuiging voor een persoonlijke benadering. De opdrachtgevers worden verlost van veel werk en kopzorgen zonder dat zij buiten het project komen te staan. Er zal ten aller tijde een vast aanspreekpunt zijn voor vragen. ORGA bouw hecht grote waarde aan open en heldere communicatie tussen alle bouwpartners. Deze transparantie geldt ook wat betreft de begroting. Er kunnen zich altijd onverwachte problemen voordoen met gevolgen voor de financiën. Door tijdens het hele project inzicht te bieden in de boekhouding en direct te communiceren over wijzigingen zal de opdrachtgever niet voor onaangename verrassingen komen te staan.

Opdrachtgever 3Omdat het vakgebied van het ecologisch bouwen nog volop in ontwikkeling is zijn gespecialiseerde mensen nog niet overal makkelijk te vinden. De ervaring leert dat vakkennis en innovatie hand in hand moeten gaan voor een soepel verloop van de bouw en een geslaagd eindresultaat. Als voorloper op het gebied van groen bouwen heeft ORGA bouw inmiddels in een groot aantal ecologische projecten samen kunnen werken en werkrelaties kunnen opbouwen met gemotiveerde vakmensen.

Opdrachtgever 1 kleinEen van de meest onderschatte aspecten van in hedendaagse bouwprojecten is de band van de woning of het kantoor met het omliggende groen. Een gebouw kan op vele manieren de kwaliteit van de natuurlijke omgeving bevorderen. Groeiende en bloeiende planten en bomen brengen rust. Dieren bevorderen niet alleen de biodiversiteit en gezondheid van de bodem maar zijn vaak ook zeer vaardige insectenverdelgers. Groen in de omgeving is van grote positieve invloed op de wonende en werkende mens.

Aandacht voor de interactie tussen mens en natuur bij de bouw draagt bij aan een prettige en gezonde woon- en werkomgeving.

Traditionele bouwmethoden hebben bij de materiaalkeuze vaak vooral aandacht voor economische efficiëntie waarbij de gevolgen voor het binnenklimaat van het gebouw niet zo wegen. Het interieur hermetisch afsluiten met een laag plastic kan leiden tot een beperkte luchtverversing en synthetische isolatiematerialen kunnen schadelijke stoffen afscheiden. ORGA bouw hanteert innovatieve ecologische technieken zoals een constructie van dampopen houtskeletbouw en de toepassing van natuurlijke isolatie. Deze methodes resulteren in een aanzienlijker gezonder binnenklimaat voor de uiteindelijke gebruikers.

Opdrachtgever 4 klein

Opdrachtgever 6 kleinEnergiezuinigheid is een groot onderdeel van een milieubewuste benadering. De eerste stap is het beperken van het verbruik door een goede isolatie. Materialen als houtvezel en vlas hebben van nature een prima isolerende werking en bovendien een gelijkmatige vochtregulering. Net zo belangrijk als het gebruiken van goed materiaal is een gedegen uitvoering van de aansluitingen tussen wanden, deuren en kozijnen. De integrale aanpak in de Groene Bouwketen resulteert in korte communicatielijnen en een zorgvuldige planning waardoor het aanleggen van de isolatie zeer nauwkeurig kan plaatsvinden.