Houtbouw

ORGA bouw is een bouwbedrijf gespecialiseerd in Groen bouwen. Bij Groen bouwen is hout de belangrijkste grondstof. Hout is gezond, milieuvriendelijk en hergroeibaar materiaal. In onze gebouwen wordt hout op verschillende manieren toegepast in de constructie, als isolatie of als gevelkbekleding. Uiteraard maken wij alleen gebruik van gecertificeerd hout om er zeker van te zijn dat het afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen uit Nederland of daar buiten.

Houtbouw 4

Houtbouw, duurzaam en karakteristiek

Als bouwer spelen hebben wij veel invloed op de duurzaamheid door mee te denken tijdens het hele bouwtraject in plaats van ons te beperken tot puur de uitvoering. Naast de samenwerking met ORGA architect werken wij ook samen met andere architecten en rechtstreeks voor opdrachtgevers.

Milieubewust

Een houtenhuis bouwen is goed voor het milieu. Naast het feit dat hout een natuurlijk product is, wat rechtstreeks uit de natuur komt, is het ook enorm energiezuinig vanwege de hoge isolatiewaarde. Het is dus bewezen dat houtbouw een zeer energie-efficiënt bouwsysteem is. Naast het voordeel van het energie-efficiënte deel is het ook een duurzame en ecologische manier van bouwen en zorgt het voor een gezond woonklimaat.

Houtbouw 1

Isoleren van een houten huis

Naast de hoge isolatiewaarde van een houten huis passen wij nog andere energie methodes toe om uw huis optimaal te isoleren. Zo weten wij alles over glaswand isolatie door middel van dubbel of trippel glas en over biobased isolatiematerialen als houtvezel en vlas. De uitstekende natuurlijke isolatie van het materiaal samen met houtskeletbouw resulteren in een zeer energie-efficiënt bouwsysteem. Andere voordelen van houten huizen zijn een korte bouwtijd, betaalbare prijzen, creatief ontwerp en een gezonde binnenklimaat.

Houtskeletbouw

Bij deze bouw methode voorziet een houten skelet het huis van stevigheid in plaats van een metalen constructie. Een houtskelet bouwsysteem is eenvoudig. De vloeren, wanden en daken bestaan uit een raamwerk dat is opgebouwd uit zorgvuldig geselecteerde houtsoorten van gecertificeerde leveranciers. Het houten raamwerk wordt aangekleed met natuurlijke wand- en gevelbekleding en opgevuld met biobased isolatiemateriaal. Met houtbouw bouw je moeiteloos en zonder verlies. Bovendien heeft deze manier van bouwen een zeer hoge isolatiewaarde. ORGA bouw heeft al verschillende houtskeletbouw projecten gerealiseerd en is specialist op dit gebied. Wilt u graag weten wat wij voor uw project kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Houtbouw 3

Bouwen met hout en andere biobased materialen zorgt voor een prettig en gezond leefklimaat

Houtbouw 2

Waarom kiezen voor ORGA bouw?

  • Betrouwbare kwalitatieve bouwpartner
  • Ecologisch en milieuvriendelijk bouwen
  • Veel kennis van slimme innovatieve bouwmethoden
  • Nauwkeurig en vakkundig personeel
  • Gebruik van gezonde gecertificeerde materialen
  • Lage energiekosten door optimale isolatie en duurzame installaties
  • Gezond woonklimaat