Duurzaam bouwen

Duurzaam bouwen; HoutknoopDuurzaam bouwen gaat verder dan een gebouw dat lang mee gaat; bij duurzaam bouwen draait het om het behoud van natuur en de mens. Het is de taak van de bouwer om zo duurzaam mogelijk te werken bij het realiseren van een gebouw.

Duurzaam bouwen zorgt voor efficiënte gebouwen met een aangename en gezonde sfeer, waardoor ze toekomstbestendig zijn.

Bijgebouw Overasselt

Duurzaam bouwen kan in de essentie al geïmplementeerd worden. Zo kan de architect rekening houden met de oriëntatie van het gebouw, waardoor het optimaal gebruik kan maken van natuurlijke verschijnselen als zonlicht en wind. Daarnaast is goede isolatie een essentieel onderdeel van het ontwerpen en duurzaam bouwen. Natuurlijke energiebronnen kunnen optimaal benut worden door het aanbrengen van windmolens en zonnepanelen.

Duurzaam bouwen met shakesORGA bouw maakt uitsluitend gebruik van duurzame materialen. Zo wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van hout uit duurzaam beheerde bossen en herbruikbaar sloopmateriaal.

 

Duurzaam bouwen in de Buitenkans, Almere

ORGA bouw werkt nauw samen met de opdrachtgever en architect. Via het ‘Groene Bouwketen‘ principe blijven de contactlijnen tussen deze essentiële groepen zo kort mogelijk, waardoor er een optimaal bouwproces gerealiseerd kan worden. ORGA bouw realiseert een duurzaam gebouw, door milieubewust, en met gebruik van duurzame materialen, te bouwen. De gebruiker woont, werkt en leeft uiteindelijk gezond, comfortabel en energiezuinig.